Kan säga att jag gillade 2013 ändå

Vad har jag gjort 2013. Vad bestod hela det året utav?  
Allt jag var uppslukad i under hela det förra året var "jag måste bort, jag kvävs, jag trivs inte, orkar inte mer, vill släppa allt och försvinna"- det jag kan sammanfatta med det är att jag har känt mig vilsen och bortkommen bland negatvia känslor som dragit ner mig. Det var det jag kände då, men egentligen, så har året varit fantastiskt i sig. Alla upplevelser jag har varit med om, allt fint jag gjort och alla människor omkring mig. Jag får inte glömma det, det andra var känslor som lekte med mig, men med allt annat jag fått uppleva har gjort mig till så mycket starkare och säkrare. 2013 var året jag växte till en människa, med båda fötterna på jorden.

Låt oss se tillbaka för att påminna lite. 

Det började med att vi firade in det nya året i Karskoga med världens underbarste vänner- gamla som nya. Helt fantastisk kväll måste jag tillägga då vi hade så fruktansvärt roligt.
 
Det började sedan med att jag och Mikaela tog en vistelse till Stockholm, först och främst att jag skulle skriva ett repotage om Beyond Retro till skoltidningen och som ett + i kanten fick vi sepndera mysiga dagar tillsammans. Vi klagade dock på att vi ej hade fyllt 18 då vi ältade det ganska mycket under vistelsen, men inom snar framtid så var det också vår tur att äntligen fylla 18 "vuxna" år. 

I samma veva filmade vi mycket i skolan då jag både fick agera bakom och framför kameran. Det var både egna och andras filmskapande jag fick vara en del av, vilket är något jag älskar. I kyla ute sent på natten filmades det för att få ett bra resultat, men det var de värt då vi hade fruktansvärt roligt. Det gäller att se bort från alla studer det går fel och bara tänka på hur roligt vi hade just då ändå. 
 
När allt filmade var klart kändes det för en belönad semester tillsammas med fina Ofelia. Jag fick då äran att följa med henne till Malaysia, Kuala Lumpur där hennes lika fina föräldrar bor. Där tillbringade vi 2 veckor till att sova, bada, turista samt ALLT för mycket shopping för min del. Det som kommer följa mig resten av livet från denna resa är dock att vi blev attackerade av ett par apor som nog skärrat Ofelia för livet. 
En otroligt vacker resa fick jag uppleva med familjen Ollila, då Ofelia fick visa mig hennes Malaysia. Är så glad att jag fick hänga med så med några ihoptryckta bilder ovan får det stå för hela resan i denna sammanfattning. 
                                                                           ∞
När jag kom hem igen väntade ännu mer roliga händelser då mina föräldrar hade flyttat ut ur min gamla lägenhet och in till min nuvarande jag har idag. Det var alldeles fantastiskt då jag inte trivdes i min första alldeles för stora lägenhet. 
Oavsett hur mycket jag idag saknar min första lägenhet pga av inredringen, trvis jag ändå i min nya lägenhet som jag kallar "min tant-lya". Tant-lyan hemma hos tans Elsa. Alldeles perfekt. 

Sen när den 15maj kom fyllde äntligen jag och Mikaela 18år. Som vi hade väntat, nu kunde vi sluta vara bittra på åldersgränsar som fanns och njuta av livet. Vet inte om vi egntligen började med det men vi firade iaf oss tillsammans med en spelning med Miss Li och med middag efter det tillsammans med fina vänner. 

Inte nog med att jag jag firade in min 18års dag med Miss Li, trisslotter, fina vänner och drinkar. En hemlighet hela min familj hade lyckas dölja från mig ända sedan jul 2012. En Stockholmtur den 17maj men min syster stod på schemat. "Spara pengar, vi ska shoppa som fan!!" - det var allt jag fick reda på, och det ända jag trodde. En mysig vistelse i Stockholm med Sofia, min syster, shoppa, mysa och dricka drinkar. 
  Efter en lång och tyst (kan tillägga att Sofia aldrig är tyst) vandring bland några gator vi kom oss bort på, bara för att leta reda på en Beyond Retro butik tänkte jag. "Vi kan gå tillbaka, jag uppskattar att du har letat reda på en ny butik för mig, men om vi inte hittar..." men där var den till slut. Vi kliver in och där möts jag av Elsa Billgren. Alltså där var hemligheten hela min famlij burit på. En alldeles egen shoppingdag med Elsa. Helt otroligt, där stod jag stum med tårar i ögonen. 
Bland olika vackra vintagebutiker samt en vistelse i hennes ataljé blev det en av mina bästa dagar i mitt liv.  

Efter några veckor blev det sommarlov och jag åkte dirket till Grekland med min familj


Sommaren fortsatte och sen var det dags för festival. Med fyra brustna hjärtan att P&L gick i konkurs tillbringade vi dagarna på Putte istället. Med glada miner, älskade Håkan & vänner. Den sista dagen missade jag då jag blev kraftigt sjuk. (Jag hade sparat alla mina krafter för Håkan). 
 
Resten av sommaren bestod av att bli frisk efter infulensan och jobba. Jag kan ju inte missa alla mysiga stunder då vi festade, badade, hade picknick och chillade i Mikaelas stuga. Samt det största av nästa allt, Känn Ingen Sorg. Allt fina som jag gjorde avslutade sommaren med att jag tillbringad den tillsammans med underbara tjejer.
En dag i en av mina vänner sommarstuga blev till två för vi hade allt för mysigt.
 
 
Sommaren tog slut, jag började mitt sist år på gymnasiet. Allt flöt på i sin vanliga ordning, med skratt & klasskamrater jag tycker om. Hösten kom efterlängtad och så gjorde studentfesterna också. 
 
Hösten bestod av fester, löv, The Royal Concept, Uppsala och nya låtar som släpptes av favoriter. 
 
I slutet av hösten åkte jag, Mikaela & Victoria till vårt älskade London. Att vi lyckades och verkligen åkte dit är vi nog alla riktigt chockerade över. Vi spenderade vår tid att shoppa, turista i buss, tunnelbanor och drack vin på hotellrummet. Jag älskar denna resa så för jag fick tillbringa den med mina bästa.
 
Så mycket mer hände det inte på en månad, jag såg Catching Fire och grät konstant i hela film då jag hade glömt bort hur underbart hemsk hela boken var. När slutet av oktober och början av november hade gått var det dags för ännu en resa, fast denna gång en med min familj igen. Denna gång tog vi en tre dagars i Berlin, en stad jag inte hade ett hum på överhuvudtaget. Min första vistelse där blev positivt överaskad och jag njöt av min tid där mer än vad jag trodde att jag skulle göra. 

Efter underkanten av en vecka åkte jag iväg igen. Det var egentligen inte planerat men jag var sönderstressad och min mamma och pappa skulle till Marrakech så jag följde med dem på en tur dit igen. 
I 5 dagar gick vi runt bland gränderna, fick massage, och behandlingar. Gränderna som där är som tusen och en natt, bland all kommers med trånga gator och mopeder kan du hitta en guldigdörr som tar dig till det vackraste du sett. 

Med Marrakch som den sista resan för år 2013 landade jag för ett tag sen hack i häl fortsätte det med studentfester och jul. Mysiga julklappsutdelningar med vänner och en fin jul tillsammans med min familj.
HÅKAN HELLSTRÖM stod det med stora bokstäver på mitt schema fyra dagar efter jul. Han var fantastiskare än vanligt och detta var den bästa spelningen jag varit på honom än så länge. 
 
Sedan kom det nya året. Där jag firade in det med mina fantastika vänner (några av dem firade på olika hörn i Sverige samt världen) men jag lyckades ändå få den mest fantastiska nyåret ever. Vi började med att äta middag hos Elin och sen sa det BAM och vi var på Jaguar och dansade hela natten, käkade fyllemat och Agnes snodde en karta. Ja, vad ska man säga? Jag hade fett roligt och påbörjade 2014 i en hiss tillsammans med Agnes. 
 

Och nu vad väntar egentligen nu? 2014, helt enkelt ett nytt år väntar, precis som alltid fast egentligen inte. För iår tar jag studenten. Jag slutar skolan och jag kommer stå där på min två ben utan något att luta mig mot. Det är iår jag måste klara mig själv, bestämma vad jag vill göra med mitt liv och börja följa mina drömmar. 
  Ska jag läsa teater, ska jag följa den drömmen direkt efter jag sprugit ut på den 12juni? 
  Ska jag resa, flytta till USA eller England och bli au pair i något år? 
  Ska jag jobba, tjäna pengar och resa runt i världen efter jag tjänat ihop en summa? 
  Ska jag bara flytta för det egentligen är allt jag vill. Flytta och lämna allt bakom fast jag känner att tårarn komma.
Jag har allt för många drömmar jag inte ens kan sätta ord på och allt för mycket jag vill göra. Låt oss bara njuta av tiden jag nu har kvar med mina klasskamerater innan vi kramas hejdå med tårar i våra ögon och ta alla de där bestluten sen. För jag känner, att detta kommer bli ett spännande år så nu tänker jag njuta!!
Så himla fint inlägg <3
Och vad menar du, jag är väl ett sjukt stort fan av apor.......

Svar: Haha, ska köpa en apa till dig <3
ELSA FARELIUS

2014-01-03 | 06:37:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback